Tutustumiskäynti Vantaan Energian jätevoimalaan peruttu

Päivitys:
Vantaan Energia keskeyttää jätevoimalan vierailutoiminnan Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Pahoittelemme peruuntumisesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

Tivia Uusimaa ry pyrkii järjestämään tutustumiskäynnin myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tutustumiskierros kestää 1,5 – 2 tuntia. Tutustumiskäynnillä perehdytään jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja energiahyötykäyttöön sekä jätevoimalan tekniikkaan. Kokonaisuus käydään läpi keskustelemalla, videoin ja pienoismallin avulla sekä kiertokäynnillä voimalaan.


Vantaan Energia
Itä-Vantaalla sijaitseva jätevoimala on maailman huippuluokkaa. Se polttaa vuodessa 374 000 tonnia kotitalouksien sekajätettä, jota toimittavat HSY pääkaupunkiseudulla ja Rosk’n Roll Oy Uudellamaalla.  Jätteet poltetaan arinapolttotekniikalla, joka on toimintavarma ja maailmanlaajuisesti käytetyin jätteenpolttotekniikka. Lisäksi polttoaineena käytetään maakaasua, mikä lisää voimalan energiatehokkuutta. Jätevoimalan ansiosta olemme vähemmän riippuvaisia fossiilisista tuontiraaka-aineista ja hiilidioksidipäästöjen määrä vähenee.

Ajankohta:

Tilaisuus on peruttu. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmmin. 

Tietoa jätevoimalalle saapumisesta:
Liikuntarajoitteiset, kuten esimerkiksi pyörätuolilla ja rollaattorilla liikkuvat henkilöt voivat osallistua vain näyttelytilan osuuteen. Osallistuminen voimalan puoleiseen kierrokseen ei valitettavasti ole turvallisuussyistä mahdollista.

Lue saapumisohje sivulta: https://www.vantaanenergia.fi/me/energiantuotanto/jatevoimalan-liikenne/

Tilaisuus on avoin ja maksuton TIVIA-yhteisön henkilöjäsenille. Jos et vielä ole jäsen, voit liittyä jäseneksi ilmoittautumisen yhteydessä tai täyttämällä liittymislomakkeen heti.


Yhdistys pidättää oikeudet muutoksille

Vastaa