AKVA 40 vuotta – virtuaalitapahtuma 16.3.2021

AKVA 40 vuotta, aktiivista vaikuttamista tietotekniikan koulutukseen

Tule mukaan AKVA-seminaariin, TIVIA Uusimaan AKVA-verkoston 40-vuotishistoriikin virtuaaliseen julkistamistilaisuuteen 16.3.2021 klo 18–20.

Historiikki ladattavissa tästä (pdf)

AKVA 40 vuotta -historiikki kuvaa tietotekniikan kehitystä Suomen ATK-opetuksen alkutaipaleelta pilvipalveluihin, tietokoneavusteisesta opetuksesta verkko-opetukseen, vuorovaikutteisesta videosta someen ja esineiden internetiin. Tekoälystä puhuttiin niin 1980-luvulla kuin 2010-luvulla. 1990-luvun alussa akvalaiset pääsivät näköalapaikalta seuraamaan uudelleen itsenäistyvän eteläisen naapurimaamme tapahtumia. Vuosikymmenten aikana Akva-verkosto on järjestänyt jäsenistölleen tutustumis- ja seminaarimatkoja paitsi Viroon ja Tukholmaan myös Kaliforniaan, Singaporeen, Prahaan, Budapestiin, Riikaan ja Pietariin.

Lue myös raportti vuoden 1985 Singaporen ja Japanin matkasta

 

Mikä on AKVA-verkosto? Miten tietotekniikan opetus Suomessa lähti liikkeelle? Mitä 40 vuodessa on tapahtunut? Mitä akvalaiset oppivat Kaliforniassa ja Singaporessa 1980-luvulla? Miten Neuvosto-Viroon matkustettiin, entä myöhemmin uudelleen itsenäistyneeseen Viroon? Minne TAO katosi? Mistä kehittyi monimuotoinen verkko-opetus? Miten kehitimme kouluttaja- ja vuorovaikutustaitoja 1990-luvulla? Miten perehdyimme NLP:hen ja muutosjohtamiseen sekä tietotekniikan merkitykseen yrityksille ja niiden kilpailukyvylle.

Julkistamistilaisuudessa keskustelemme AKVAn 40-vuotisesta taipaleesta aktiivisten akvalaisten muisteluiden myötä. Pohdimme yhdessä, miten ATK, tietotekniikka tai ICT on kehittynyt. Mikä on vanhaa uusissa vaatteissa ja mikä aidosti uutta? Mitä AKVAn 40-vuotisella taipaleella on opittu?

Tapahtumassa alustavat:

  • Merja Mattsson, TIVIA Uusimaan puheenjohtaja
  • Irmeli Puurtinen, hallitusammattilainen ja asuinalueensa aktiivi
  • Petri Heiramo, ketteryyskouluttaja, Agilecraft Oy
  • Paula Miinalainen, johdon konsultti
  • Eija Kalliala, IT-kouluttaja ja tietokirjailija
  • Jari Petersen-Jessen, AKVA-verkoston pitkäaikainen puheenjohtaja

Alustuksessaan Petri Heiramo pohtii, miten ketteryys on muuttunut ja mitä ketteryyden tulevaisuudelta odotetaan. Irmeli Puurtinen puolestaan pohtii kestävää kehitystä ja uusiutuvan energian edistämistä taloyhtiöissä. Akvalainen aktiivinen vaikuttaja tuo uusia näkökulmia, uutta viestiä ja tekemisen mukavuutta epäitsekkäästi ja luovasti niihin hommiin, joissa tietoteknistä osaamista tarvitaan. Ja niitähän ovat kaikki asiat, joita tänä päivänä teemme!

Tähän maksuttomaan tapahtumaan voivat osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet. Ilmoittautuminen on pakollinen, sillä lähetämme sähköpostissa osallistujille tapahtuman linkin. Ilmoittaudu 12.3. mennessä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Tilaisuus on avoin kaikille. Jos et vielä ole TIVIA-yhteisön jäsen, voit liittyä jäseneksi ilmoittautumisen yhteydessä tai täyttämällä liittymislomakkeen. Tervetuloa mukaan!

Vastaa