Etäyritysvierailu Vantaan Energian jätevoimalaan 9.12.2021

TIVIA Uusimaa ry järjestää etävierailun Suomen suurimpaan jätevoimalaan 

Tervetuloa tutustumaan Vantaan Energian jätevoimalan toimintaan torstaina 9.12.2021! Etävierailulla kerrotaan kuvien ja videon avulla jätevoimalan toiminnasta, nykyaikaisesta energiantuotannosta sekä keskustelemme kiertotaloudesta.

Taustatietoja jätevoimalasta:

Suomen suurin jätevoimala otettiin käyttöön Vantaalla 2014 ja maaliskuussa 2020 käynnistyi nykyisen jätevoimalan laajennustyöt, jonka on tarkoitus valmistua käyttöön syksyllä 2022. Jätevoimalan laajennushanke mahdollistaa Vantaan Energian ilmastolupauksen luopua kivihiilestä vuonna 2022. Jatkossa Vantaalla hyödynnetään energiantuotannossa kotitalouksien sekajätteen lisäksi kaupan ja teollisuuden jätettä, joka vielä tällä hetkellä viedään ulkomaille hyötykäyttöön.

Voimala polttaa tavallista sekajätettä ja tuottaa vuodessa 920 gigawattituntia kaukolämpöä ja 600 GWh sähköä. Voimalan tuottama lämpö vastaa noin puolta Vantaan tarvitsemasta kaukolämmöstä ja sähkö lähes kolmasosaa kaupungin vuotuisesta sähköntarpeesta.

Jätteet poltetaan arinapolttotekniikalla, joka on toimintavarma ja maailmanlaajuisesti käytetyin jätteenpolttotekniikka. Lisäksi polttoaineena käytetään maakaasua, mikä lisää voimalan energiatehokkuutta.

Tapahtuman tiedot:

Ajankohta: Torstai 9.12.2021
Kello: 17.00-18.30
Paikka: Virtuaalinen (MS Teams)

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tilaisuus on avoin kaikille TIVIA-yhteisön jäsenille. Mikäli et ole vielä jäsen, voit liittyä jäseneksi [tästä].


Tutustu aiheeseen ennakolta:

 


Yhdistys pidättää oikeudet muutoksille.

Vastaa