Vierailu Puhelinmuseossa

TIVIA Uusimaan Digisaurukset-verkosto vierailee Elisan eli entisen Helsingin Puhelinyhdistyksen Puhelinmuseossa maanantaina 16.10.23 klo 13.

Noin puolentoista tunnin opastetulla kierroksella näemme, miten puhelin on kehittynyt vuoden 1878 vihellyskutsupuhelimesta uusimpiin kännykkämalleihin. Kehityskaareen mahtuu niin koristeellisia yksilöitä kuin erikoispuhelimia. Esillä on satoja erilaisia lankapuhelimia, näytekappaleita Helsingin Puhelinyhdistyksen keskusjärjestelmistä ja käsivälitteisiä keskuksia reilun sadan vuoden takaa, vanhoja rautalanka-avojohtoja ja nykyaikaisia valokaapeleita sekä puhelinluettelonurkkaus. Kiertolevypuhelimien välille voidaan keskuksen kautta muodostaa täysin toimiva ja kuuluva lankapuhelinyhteys, jota jokainen vierailijakin pääsee kokeilemaan.

Vuonna 1986 perustettu museo sijaitsee Lars Sonckin suunnittelemassa vuonna 1915 valmistuneessa Töölön keskusrakennuksessa osoitteessa Runeberginkatu 43. HUOM: Puhelinmuseo ei ole esteetön.

Ilmoittautuminen 6.10. mennessä. (Mukaan mahtuvat 20 ensimmäistä ilmoittautunutta.)

Kuva: Elisan Puhelinmuseo

Vastaa