ERP Days Helsinki 2023

Tivia Uusimaa järjestää syyskuussa 5. päivä ERP Days Helsinki -tapahtuman, joka kokoaa yhteen johtavat toiminnanohjausjärjestelmien toimittajat. Tilaisuus järjestetään pitkän iltapäivän mittaisena asiantuntijaseminaarina, jonka lopullinen ohjalma on valmistunut.

Helsingissä järjestettävä tilaisuus seuraa Tivian Norjan sisaryhdistyksen, Det Norska Dataforeningenin, järjestämää ERP 2023 -tilaisuutta.

ERP Days Helsinki 2023 -tilaisuuden lopullinen ohjelma

TIVIA Uudenmaan järjestämä ERP Days Helsinki -tilaisuuden lopullinen ohjelma on valmistunut. Tässä artikkelissa kerromme tilaisuuden ohjelman ja esittelemme tilaisuudessa mukana olevat ammattitaitoiset puhujat ja kerromme heidän osaamisestaan.

11:00 – 12:00 Standing Lunch    Osanottajat ovat tervetulleita nauttimaan välimeren-henkisen Bistro Elon valmistaman seisomalounaan.
12:00    TIVIA ERP Days 2023 -tilaisuus avataan. Yleisö toivotetaan tervetulleiksi ja TIVIAn puheenjohtaja kertoo lyhyesti järjestävän seuran 70-vuotisjuhlavuodesta.
12:15 – 13:15 Keynote: ERP Study 2023
ERP-ratkaisujen kentällä on viime vuosina koettu laaja järjestelmäuudistusaalto, jota on vauhdittanut vanhojen ohjelmistojen tuleminen teknisen elinkaarensa päähän.

Järjestelmäkentän muutokset ovat ohjanneet yritykset tarkastelemaan oman toiminnanohjausjärjestelmänsä päivitystarpeita, ja uudistusprojektit ovatkin monissa yrityksissä joko parhaillaan käynnissä tai suunnitteilla.

BEARINGPOINT on julkaissut ERP Study 2023 -tutkimusraportin, jossa käydään lävitse läpileikkaus suomalaisyritysten toiminnanohjausjärjestelmien nykytilasta, järjestelmävalinnoista ja käyttötavoista, sekä uudistusaikeiden taustoista.

Key Note -puheenvuorossa esitellään tämän tutkimuksen tuloksia.

13:15 – 14:15 Paneelikeskustelu
14:15 – 15:00 Tauko
15:00 – 16:00 Keynote: Tietotyö ja toiminnanohjaus tekoälyn aikakaudella – Näin säilytän työni

Miten ihminen selviää tekoälyn aikakaudella?

Digitalisaatio ja tekoäly mullistavat elämäämme kaikilla tasoilla. Koneet ymmärtävät puhetta, kääntävät kieltä, voittavat meidät shakissa, kykenevät luovuuteen ja pystyvät keskustelemaan ihmismäisesti.

PETTERI JÄRVINEN johdattaa puheenvuorossaan kuuntelijat tekoälyn maailmaan ja osoittaa, että keinotekoisella älyllä on omat rajoituksensa. Ihmisen työllä ja osaamisella tulee aina olemaan paikkansa, kunhan pidämme huolta uuden oppimisesta ja kehitämme omia, ihmiselle tyypillisiä vahvuuksia.

Esityksen teemoina muun muassa

– Tekoäly muuttuu luovaksi ja jopa koodaa. Missä ihminen on vielä parempi?

– Mitä tehdä, jotta tekoäly ei korvaisi minuakin?

– Oman innostuksen ja oppimiskyvyn ylläpitäminen

16:00 – 17:00 Paneelikeskustelu
17:00 – 19:00 Networking-tilaisuus

Diplomi-insinööri Petteri Järvinen (s. 1962) tunnetaan tietotekniikan popularisoijana, joka osaa esittää tekniset asiat ymmärrettävästi ja jopa hauskasti. Hän on vakituinen osallistuja television ajankohtaisohjelmissa ja kommentoi tietotekniikka-alan tapahtumia sanavalmiisti ja osuvasti. Hän on kirjoittanut kymmenittäin kirjoja ja näistä tuorein, ”Tekoäly ja minä” on hänen kolmaskymmeneskuudes teoksensa.

Kati Kolehmainen on kokenut liikkeenjohdon konsultti ja ERP projektien johtaja ja toimii BearingPointilla Senior Managerina ERP Advisory yksikön vetäjänä. Katilla on laaja kokemus erilaisista ERP projekteista lähtien pienistä prosessi- ja järjestelmäkehitysprojekteista aina laaja-alaisiin koko globaalin yrityksen kattaviin, liiketoiminnan transformaatioihin laajoine ERP-ratkaisun käyttöönottoineen. Hänellä on kokemusta useista markkinoiden johtavista ERP-ratkaisuista sekä yli 20 vuotta kokemusta taloushallinnon ja liiketoiminnan IT-ratkaisuista, tietojärjestelmien kilpailutuksista, muutosjohtamisesta sekä syvällistä asiantuntemusta taloushallinnon toimintojen kehityksestä ja prosesseista muun muassa talouden palvelukeskusympäristössä.

Mika Tanner on yritysohjelmistoja valmistavan SAP Finland Oy:n toimitusjohtaja. Toimitusjohtajana hänellä on vastuu SAP Finlandin asiakasmenestyksestä, joka tukee suomalaisia yrityksiä heidän digitaalisissa muutosmatkoissaan kehittyneiden tekniikoiden, kuten tekoälyn, ja parhaiden käytäntöjen soveltamiseksi ketterissä, integroiduissa liiketoimintaprosesseissa, jolloin siitä tulee joustavampi, menestyvämpi ja kestävämpi älykkäät yritykset.

Bjarne Baarman toimii Suomen maajohtajana IFS:llä ja hänellä on toistakymmentä vuotta kokemusta ERP-alalta. Ennen siirtymistään IFS:lle keväällä 2022, Bjarne johti Cornerstonen Suomi-organisaatiota 7 vuoden ajan ja oli ennen sitä pitkään Epicorin palveluksessa. Uransa aikana Bjarne on ollut mukana kymmenissä niin suurten kuin pienempien yritysten ERP-hankkeissa, ja häneltä löytyy siten kokemusta siitä, miten ERP-projekti saadaan onnistuneesti maaliin.

Sam Ehnholm oli mukana perustamassa Unit4 Oy.tä vuonna 2016 ja toimii nyt Unit4:ssä suomen maajohtajana. Hänellä on laaja tietämys liiketoiminnasta ja taloudesta, liiketoiminnan kehittämisestä, BI-analytiikasta, projektijohtamisesta, myynnistä ja hankinnoista. Aikaisemmin Sam on työskennellyt 15 vuoden ajan toisella ERP-toimittajalla eri puolilla maailmaa ja sitä ennen koodaajana.

Vesa Ohlsson toimii myyntijohtajana Aveso Oy:ssä, joka on IFS:n kanavakumppani ja tiedonhallinnan asiantuntijatalo. Vesa on työskennellyt pöydän molemmin puolin, pääasiassa keskisuurissa ja suurissa valmistavan teollisuuden yrityksissä. Hänen intohimonsa on auttaa asiakkaita heidän matkallaan jatkuvaan kehitykseen digitaalisten työkalujen avulla.

Juha Levo vastaa Maajohtajana Inforin liiketoiminnasta Suomessa. ERP-myynnin johtamisen lisäksi hän omaa yli 20 vuoden monipuolisen työhistorian IT-palveluiden ja ratkaisujen myynnistä sekä palvelutuotannon johtamisesta ja konsultoinnista IT-alalla. Aiemmin Juha on ollut kasvattamassa liiketoimintaa mm. Oraclella, TietoEvryllä sekä Digialla. Uusien palvelukonseptien luomisessa, kehittämisessä ja käyttöönotossa toimialakokemusta on kertynyt kaupan, teollisuuden ja julkisen sektorin piirissä ja useat näille asiakkaille toimitetuista ratkaisuista palvelevat asiakkaita ja kansalaisia joka päivä edelleen.

Mar de San Luis on Belgian Odoon Pohjoismaiden myynnistä vastaava partner channel manager. Hän on vast’ikään ottanut vastattavakseen Euroopan pohjoisen nurkan kylmän ja kaukaisen maan. Odoo puolestaan on yksi Euroopan ylpeyksistä – belgialaisen ohjelmistotalon avoimeen lähdekoodiin perustuva toiminnanohjausjärjestelmä, joka arvotettiin vast’ikään yli kahden miljardin euron arvoiseksi ’yksisarviseksi’. Odoo tarjoaa kattavat ratkaisut kaikille yritystoiminnan tarpeisiin aina varastonhallinnasta kirjanpitoon ja valmistuksen ohjauksesta loma-aikojen suunnitteluun.

Ossi Mäntylahti on toiminut merkittävänä ERP-asiantuntijana, joka on keskittynyt vahvasti liiketoimintaprosessien ja ERP-järjestelmien yhteensovittamiseen. Hänet tunnetaan useista laatujärjestelmien toteutuksista, ja yrityspalvelualalla hän on saanut mainetta kehittämällä menetelmän ISO 9001 -yhteensopivan laadunhallintajärjestelmän pikakäynnistykseen, joka on täysin integroitu useimpiin pk-yritysten toiminnanohjausjärjestelmiin.

Kari Matinmikko on CGI:n ratkaisuarkkitehti, joka yhdistää ICT-teknologian ja liiketoiminnan eri toimialoilla. Hänellä on vahvaa kokemusta ERP-projekteista, joissa hän on kehittänyt ja toteuttanut projektinhallintaa, tuotannon suunnittelua ja ohjausta sekä parhaita käytäntöjä asiakkailleen. Matinmikko on työskennellyt monen tunnetun teollisuuden ja rakennusteollisuuden asiakkaan kanssa ja auttanut monia yrityksiä parantamaan kilpailukykyään ja tehokkuuttaan ICT-teknologian avulla.

Asko Hörkkö toimii Digialla johtavana arkkitehtina toiminnan- ja tuotannonohjaukseen sekä asiakkuudenhallintaan liittyvien ratkaisujen rakentamiseksi asiakkaillemme. Askolla on yli 20 vuoden kokemus eri ratkaisualueiden arkkitehtuureista (ERP, MES, CRM) sekä kymmenien asiakasprojektien kautta hankittu syvällinen ymmärrys mm. MS Dynamics -tuoteperheestä ja sen hyödyntämisestä yrityksissä.

Lemonsoftin Jakke Vyyryläinen on teollisuuden ja tukkukaupan toimialajohtaja sekä Lemonsoftin tytäryrityksen Metsys Oy:n toimitusjohtaja. IT-alalta kokemusta löytyy lähes 25 vuotta, josta valtaosa PK-yritysten toiminnanohjauksen ja liiketoiminnan kehittämisen parista. Erityisesti myynti, tuotannonohjaus ja logistiikka sekä jatkuva kehittäminen ovat kiinnostukseni kohteet. Hän haluaa löytää yrityksille ratkaisuja, jotka auttavat heitä kehittämään omaa liiketoimintaansa ja menestymään. Vapaa-ajalla Jaken löytää raskaan raudan ja raskaan rockin parista. Hyvä ruoka on myös tärkeä asia – hän viihtyy keittiössä, niin lieden ja uunin kuin ruokapöydänkin ääressä.

Mikä on ERP Days?

Tivia Uusimaa järjestää syyskuussa 5. päivä ERP Days Helsinki -tapahtuman, joka kokoaa yhteen johtavat toiminnanohjausjärjestelmien toimittajat. Tilaisuus järjestetään pitkän iltapäivän mittaisena asiantuntijaseminaarina

Helsingissä järjestettävä tilaisuus seuraa Tivian Norjan sisaryhdistyksen, Det Norska Dataforeningenin, järjestämää ERP 2023 -tilaisuutta. Norjassa toiminnanohjausjärjestelmiä on käyty läpi analyyttisesti jo neljännesvuosisadan ajan ja vuosi 2023 onkin 25. vuosi, jolloin vastaavia tilaisuuksia on järjestetty.

Uudemaan Tivia kutsuu Suomeen mukautetun ERP Daysin osallistujiksi alan johtavia toimijoita. Heihin kuuluvat esimerkiksi SAP, Digia, Odoo, Lemonsoft, CGI, Infor, Unit 4, Aveso ja IFS. Norjassa tilaisuuteen osallistui viimeksi 588 osanottajaa ja 28 järjestelmätoimittajaa.

Konferenssi on suunnattu ennen kaikkea pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka ovat perinteisesti kokeneet toiminnanohjausjärjestelmien rakentamisen olevan enemmän suurille yrityksille tarkoitettuja mammuttiprojekteja. Uusien pilvipalvelutekniikoiden myötä ERP:t ovat kuitenkin tulleet myös entistä pienempien yritysten saavutettaville. Konferenssissa haastetaankin toimittajia kertomaan, millä he varmistavat parhaiten toteutusprojektien onnistumisen aikataulussa ja budjetissa; mitkä ovat suurimmat virheet ja riskejä aiheuttavat osiot.

Konferenssin osallistujat saavat käyttöönsä myös laajan materiaalipaketin, joka auttaa organisaatiota toiminnanohjausjärjestelmäprojektin suunnittelussa ja tarjouspyynnön muodostamisessa. Materiaalipaketissa on mukana kaikkien konferenssissa mukana olevien toimittajien järjestelmien kuvaus, poimintoja sektorikohtaisista niche-järjestelmistä ja edistynyt RFI+:ksi kutsuttava malli tarjouspyynnön pohjaksi.

”Uskomme, että ERP-järjestelmät ovat kriittisesti tärkeä osa järjestelmäympäristöä. Toiminnanohjaus asettaa viime kädessä tärkeitä lähtökohtia sekä prosessien parantamiselle, arvoketjun vuorovaikutukselle sekä myös kasvulle ja liiketoiminnan kehittämiselle kotimaassa ja ulkomailla.”, kommentoi Tivia Uudenmaan varapuheenjohtaja Ossi Mäntylahti ja jatkaa ”Toivomme tilaisuuteen laajaa osanottoa. Syksyllä on hyvä aika kickstartata tehokkuutta toiminnanohjaukseen”.

Ilmoittautuminen TIVIAn sivuilla

Tilaisuus on ennakkoon ilmoittautuneille TIVIA:n jäsenille maksuton, muilta perimme 25 € maksun tilavuokrien ja tarjoilujen kattamiseksi. Tilaa on rajoitettu määrä, joten ilmoittaudu jo nyt ja varmista eturivin paikkasi.

 

Tilaisuus: ERP Days Helsinki 2023
Aihe: PK-yrityksen toiminnanohjausjärjestelmän hankinta – mitä tulee ottaa huomioon, mitä maksaa ja miten välttää suurimmat riskit
Kohderyhmä: Yrityspäättäjät, jotka suunnittelevat toiminnanohjausjärjestelmän hankintaa vuoden 2023 lopussa tai 2024 alussa
Milloin: tiistaina 5.9.2023 kello 10:30 – 17:00
Missä: Valo Work -toimistohotellin konferenssikeskus, Mannerheimintie 109, 00280 Helsinki
Järjestäjä: Tivia Uusimaa
Yhteyshenkilö: Tivia Uudenmaan vpj Ossi Mäntylahti, ossi.mantylahti@tiviauusimaa.fi, 050-554 3586

ERPDays 2023 speakers ERPDays 2023 sponsors

1 thoughts on “ERP Days Helsinki 2023

  1. Minusta tätä tapahtumaa kannattaisi tiedottaa/markkinoida laajasti – myös muille kuin jäsenille.
    Onko harkittu maksullista tiedottamista?
    t. Paula Miinalainen

Vastaa